شکستن دندان


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 24 مهر 1400
بازدید : 321
نویسنده : mozhgan

ترک خوردن دندان می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که هر کدام با توجه به میزان شکستگی درمان مخصوص به خود را دارند. در این مقاله  انواع شکستگی‌های دندان آشنا می‌شویم.

بیشتربخوانید... ارتودنتیست

شکستگی جزئی 

به این نوع ترک‌های خطی نیز گفته می‌شود. این شکستگی خفیف‌ترین نوع شکستگی دندان است که خطوط ریز و سطحی هستند که فقط مینای دندان را تحت تاثیر قرار می دهند. این خطوط و شکستگی‌ها معمولا درد و مشکلی برای فرد ایجاد نمی کنند

دندان ترک خورده

در این نوع شکستگی که کل دندان از سطح جویدن تا عصب دندان را در بر می‌گیرد اما دندان نصف نمی‌شود. در هر صورت وجود یک ترک کوچک نیز باعث عفونت و از بین رفتن تدریجی دندان می‌شود بنابراین باید به دندانپزشک مراجعه کرد و نسبت به ترمیم آن اقدام کنید.

لب پر شدن دندان

لب پر شدگی‌های جزئی نیز ممکن است نیاز به درمان نداشته باشند. در بسیاری از این موارد دندان پزشک پیشنهاد ترمیم شدن دندان با استفاده از مواد باندینگ را می‌دهد که از بدتر شدن آن جلوگیری کند. در لب پریدگی‌های بزرگتر ترمیم آنها پیچیده‌تر است. در این نوع شکستگی‌ها که به مغز دندان (پالپ دندان) آسیب نرسیده باشد به کمک لمینت دندان و یا روکش دندان ترمیم می‌شوند

شکستگی کاسپ دندان

در این حالت شکستگی در بخشی از سطح جونده دندان که به شکل قله مانند (کاسپ دندان) هستند ایجاد می‌شوند. در این نوع معمولا درد زیادی نداشته و دندانپزشک با ترمیم و روکش آن از پیشرفت شکستگی جلوگیری می‌کند.

شکستگی‌های جدی

این شکستگی‌ها معمولا به حدی قوی هستند که باعث آشکار شدن عصب دندان می‌شوند. این شرایط معمولا باعث ایجاد حساسیت و دردناکی دندان می‌شود. در این مواقع احتمال دارد که بخش شکسته شده دندان خونریزی کند. برای درمان دندان آسیب دیده در این شرایط بهتر است عصب آسیب دیده دندان ترمیم و عصب کشی شود و در آخر برای عملکرد بهتر دندان روکش شود.

شکستگی‌های عمودی یا  ریشه دندان

این شکستگی‌ها از ریشه دندان شروع شده و تا سطح جونده دندان ادامه پیدا می‌کنند. این نوع از شکستگی‌ها بسیار دردناک بود چرا که ممکن است عفونی و ملتهب شوند.  بهترین راه درمان برای این موارد کشیدن دندان است و برای جایگزینی دندان کشیده از بریج دندان و یا ایمپلنت دندان استفاده می‌شود.

بعد از شکستگی دندان چه باید کرد

  • در اولین فرصت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده و نسبت به ترمیم ان اقدام کنید.
  • دهان خود را با آب گرم بشویید.
  • برای جلوگیری از خونریزی با کمک یک گاز استریل بر روی ناحیه خونریزی فشار بیاورید.
  • برای کاهش درد و تورم از کمپرس آب یخ استفاده کنید.

جهت مطالعه انواع درمان های ارتودنسی همچون ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی شیشه ای ،ارتودنسی متحرک، ارتودنسی پشت دندان و... به سایت ما مراجعه کنید.





:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مجله سلامتی و آدرس salamatmag.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com